HÍREKKONCERTEKBLOGBIOLEMEZEKMÉDIABOLTVENDÉGKÖNYVKONTAKT

történelem
 

1980 Szilveszterén Wahorn András  pomázi házának „pajtájában” adta első koncertjét a Kontroll Csoport. A zenekar tagjai ekkor az alapítók, Kistamás Laci, Bárdos Deák Ági, Hajnóczy Csaba, s a kezdetektől társ-alkotó Hajnóczy Árpád, valamint Iványi Norbert voltak.

1980 nyarán Bárdos Deák Ági elméjéből pattant ki a mára már jól ismert név, mely talányos több értelműségével - a  Pomáz felé tartó héven - kiütötte az addig első helyezett „Lili Kommandó” elnevezést.  

A zenekar első felállása hamarosan kibővült.

Farkas Zoltán basszusgitáros belépésére nem sokkal - néhány sikeres koncert után -, Müller Péter Iván (akkor még nem Sziámi), az URH frontembere is csatlakozott a formációhoz, s ezzel egy időben Iványi Norbertet Lehoczki Karcsi dobos váltotta fel, míg Hajnóczy Árpád mellé szaxofonos társnak belépett Újvári János.

A zenekar - melynek bázisa a mátyásföldi Ikarus Művelődési Ház alagsorában berendezett próbahely volt - alig hároméves fennállásának legjelentősebb megmozdulásai a mondott szocialista műintézmény színpadán zajlottak.

Ugyanitt került sor 1983 májusában, Bárdos Deák Ági várandósságának negyedik hónapjában a Kontroll Csoport dupla-búcsúkoncertjére, ami után hamarosan kezdetét vette a Kampec  Dolores, a  Balkan  Tourist, és a Sziámi-Sziámi utódzenekarok pályafutása.  


folyt. köv!

©2006 - Kontroll Csoport