Vissza a bloghoz
Eredeti Post

-Ági
Cím: nem én vagyok
09.20.09 2:57 pm
....sírni. Mikor a Morrison filmben a gyerekzsúron, Morrison részeg tekintete előtt megjelenik saját maga, a kis Jimmy, besétál a többi gyerk közé, szelíden, szégyenlősen, bizakodó mosollyal az arcán. Ünnepélyesen. Ahogy a Gyermek belép az Életbe.

A Kontroll próba szünetében kiugrottam a MUPA-ba, azaz a Lugwig múzeumba és megnéztem a válság képeit. A mindenkori, általánosan a szegényekre nehezedő válság képeit. A mindenkori szegények élete. Mindenkor voltak szegények. És mindenkor lesznek is.
Aztán Capa kiállítása, Cápáé, aki újra Cápa, mert ez volt a gyúny-neve, itt adták neki a haverok, a hajdanvolt Pest-Budán. A mostani Budapesten.
Hemingway szakállasan, Humprey Bogart öregen...És Ingrid Bergman a Diadal ív árnyékának forgatásának szünetében. Egy karosszékben , fejét hátrahajtva a támlán. A profilja. A haja. Nyakának íve. A fiatalsága, mely egyszer véget ért, s elvitte őt Ingmar Bergman filmjébe, ahol a kegyetlen, önző anyát volt szerencséje alakítani. Őszi szonáta.

Aztán: Miska főz, tüzet rak a kertben, aztán, miután órákon át előkészíti a halat - becsomagolja ezüstpapírba, ráteríti a szőlőleveleket, sóz, borsoz, zöldségeket hámoznak a lányok, krumplit csomagolnak szintén ezüstbe a fiúk - elkészül a lakoma: pisztráng szőlőlevélben, parázson sütve.
Sose gondoltam volna, bár mindig reméltem, hogy egyszer majd egy villa kertjében eszünk a tűz mellett a próba végeztével, közben kiszaladok a folyópartra és megnézek egy kiállítást... és most ez történik velem, velünk. A próbahelynek van ablaka, az ablakot ki lehet tárni, a napfény dől be rajta, míg énekelek és a pultnál - mert az is van a próbahelyen - barátok és ismerősök könyökölnek,átlagéletkor 25, épp mint mikor elkezdtem a Kontroll-t, és hallgatják a zenénket. 5-10 ember jön - megy, leülnek, mi meg, mintha nem telt volna el a fél életünk, újra együtt állunk, egymás mellett és azt csinálunk, amit akarunk! Olyan élet adatott, amit jó volt végig élni.


Többi hozzászólás


Hozzáadás
Neved


Hozzászólások