Vissza a bloghoz
Eredeti Post

-Ági
Cím: A Nagy Hazafiús Svindli
08.20.10 2:03 pm
A Magyar KétfarkuKutya Part - és nem Párt (sic!)- politikai törekvései bizonysággal szolgálnak arra nézvést, hogy a hatalom akarásával a hatalom játékszabályainak elfogadása milyen észrevétlenül befojásolja a személyiség "integritását", hogy hogyan válik lojálissá mindeközben a legradikálisabbnak tűnő erő is a fennálló hatalommal. Az MKKP az előző nyolc évben mint " ellenzéki erő" volt jelen a közéletben - most, a jelenlegi hatalmi együttállást és játékszabályokat legitimálva száll játékba, és nyilvánvalóan a rájuk "szavazók" is, bár még mindig "fű alatt", azaz még mindig nem nyíltan, még mindig a radikális anarchista jelmezében lépnek a jelenlegi hatalom konszolidálóinak sorába.
Végül is harmadik lehetőség nincs: vagy kívül maradsz, vagy belépsz egy klubba. ( Vö.: a LEHET MÁS A POLITIKA illúziója kontra politikai gyakorlat!)
Az MKKP-ra voksolók többsége ezelőtt is liberalizmus ellenes volt, eddig is a konzervatív jobboldalt, vagy a még szélsőségesebb erőket támogatta - testben és /vagy lélekben.
"Felejthetetlen élmény" volt számomra, figyelmeztető jel - lám, az előérzet, melyet a minapi magánlevelében is Kovács Gergő, az MKKP agytrösztje nemes egyszerűséggel paranoiának titulált, valóban azt jelezte, ami bekövetkezett -, mikor 2009 március 15-én, a Gödör beli BARDO koncert első taktusainál a talpig kokárdába öltözött Rác kertes időktől datált haverok váratlanul elhúztak. A szokásos ünnepi Beszélő est - melynek része volt a koncertünk - végeztével ismét megjelentek, széles vigyorral az arcukon.
- Mi történt? - kérdeztem kicsit meghökkenve, hogy váratlanul visszatértek -, ég a ház, hogy így elrohantatok ...? Azt hittem, a koncertünkre jöttetek!
- Elkezdődött a Bazikika előtti naggyűlés, oda mentünk! - szabadkoztak, szemmelláthatóan felajzva az ott történtektől.
- A Jobbikos beszédekre rohantatok el....? - kérdeztem hüledezve, bár tudtam a fiúkról, hogy az elmúlt nyolc év nemzeti ünnepeit nagyjából ebben a szerelésben és ebben a szellemben futkosták végig. Az egyikük, számora ismeretlen rajongóm némi daccal a hangjában és némiképp vállveregetősen, sőt, mondhatni cinikusan azt válaszolta:
- Mi szeretjük a Jobbik-osokat! - Majdhogynem kacsintott is hozzá...vagy kacsintott is, afféle cnkosságot selytetve, hogy én is tudom, ő is tudja, hogy eszköz a Jobbik csupán, majdan eldobható eszköz a "nemes" hazafiúi, azaz Fidesz-es cél érdekében. A Gyurcsány kormány megdöntésére használt eszköz, azaz: Orbánt hatalomra segítő eszköz. Az, hogy a régi, általuk is megvetett kommunista diktatúra nyelvén szóltak, hogy ugyanis " a cél szentesíti az eszközt", az nem zavarta a hazafiúkat.
Egyszóval nem csodálkozom az MKKP-rajongók jelenlegi kormányzattal való lojalitásán, legfeljebb azt "sérelmezem", hogy még mindig nem "merik" nyíltan vállalni az immár hivatalossá lett jobb- és szélsőjobbos politikai törekvésekkel szimpatizáló kedvüket, s hogy még mindig játszák a Vicces Anarchistát. Ez részben az MKKP populista játszmájának is következménye profin hatalombakerülési-kampányt folytatnak, a leendő szavazóik ingyen plakátolnak, akár a jó aktivisták - azt hívén, még mindig egy jó buli részesei, s hogy valamiféle ellenálló csapatnak a harcosai. Náluk csak Fidesz profibb: a kormányzó párt legnagyobb ( és csendes) örömére tapasztgatják az MKKP aktivisták összes párt programját " leleplező" - és önleleplező - tapaszokat, feliratokat a Fideszen túli pártok kampányplakátjaira. Igazi média hekk, a Fidsze ajándékba kapta, hiszen az akciózás csak is kizárólag a kormányzópárt malmára hajtja a vizet! A korányzópártot ui. az MKKP-sek nem kritizálják, s ha akarnák se tudnák nevetségessé tenni, hiszen annak a hivatalos kampánya még nem kezdődött el. Ha el kezdődik, az órásplakátokra nem lesznek veszélyes ezek nyúl-, azaz kétnyúlfaroknyi irányított, mozgalmi ál-tace-paok. Ál-tace-paok, hiszen nincs kit leleplezni Gyurcsány őszödi beszéde óta, főleg nem a jelenleg hatalmon lévő párto(ka)t! Mindenki tudja az őszödi beszéd óta, mi a stájsz, az is, akinek érdeke lett volna, hogy ne derüljön fény a NAGY POLITIKA SVINDLI-re, arra hogy semmi nem fordulhat jobbra az igéretektől, főleg nem, ha csak azért igér valaki, mert a választók cserébe beszavazzák a hatalomba! ( Azt igérni a MKKP részéről, hogy ő nem igér semmit, sőt, szintén megkésett szellemesség, hiszen az LMP ezzel a "vallomással" is tartozott az előző választási kampány idején - és nyert is az őszinteséggel! Az LMP azt is tisztába tette ezzel a gesztussal, hogy egy jó program még nem garancia a megvalósulásra.)


Az MKKP valóban úgy viselkedik a jelenlegi kormánypárt hatalomra jutásának tudhatósága óta, mint egy kiéhezett kutya: lelkesen farkat csóvál, egyszerre kettőt is, és sokadszorra is lerágja az odavetett csontokat. Az MKKP kampánya az öszödi beszéd meghekkelése - ez tényleg vicces, viszont nem több ennél. Egy viccpártra csak az anarchisták pazarolják a szavazatukat - viszont a hatalombakerülés kiheréli a parlamenten kívül potens anarchistát. Jelen esetben még több a veszteség : két farok - négy here...
Tegnap Pécsett voltam két napig: a város végre nagy nehezen magára talált, pedig az MKKP a pécsiek reményeinek kontójára, a maga népszerűségének növelésére még sokat lobbizott az eljövendő hatalom kezét nyalogatva, kutyamód odakapva, ahova még lehetett, holott akkor már az összes létező médiafelületen megjelent, hogy ellopták, elkúrták, etc. Mikor megnyitották a patópálosan kései Pécs2100 (?) oldalukat, "gratuláltam" Kovács Gergőnek, hogy volt olyan bátor még egyet rúgni a halottba! Nagy élvezet lehetett a késletetett ejakuláció!(sic!)
Gergővel egyébként volt néhány meccsünk , egyről szólnék csak, ami a nyilvánosságra is tartozik, bár lehet, hogy ő ezt nem így gondolja, de ha van vér a két farkában, kibírja!


Mikor a rasszista és náci törekvések szabad utat kaptak a társadalomban, hallgatólagos közmegegyezéssel, bosszú-hadjárat jelleggel mintegy a rendszerváltás előtti is utáni liberális erőfeszítésekre és azok kudarcaira, 2009-re már látható szörnyű következményekkel, a romák, a melegek elleni agresszió és egyéb, kifejezetten és kimondottan is rasszista megmozdulások elindulásakor, kértem a számomra még mindig párbeszédre alkalmas tetsző Kovács Gergőt ( MKKP , Kovács), hogy csináljunk valami MKKP-s kampányt a rasszisták, a nácik ellen. Olyan kioktatásban lett részem, hogy csak néztem. Egy 2009. májusi, mindenkire tartozó magánlevelezésbe engedek most bepillantást:

Kovács gergő:" Valóban ilyesztő a jobbik is meg a fidesz is, de nem ők csinálták ezt a sok szörnyűséget, hanem a kormány. Ezért nem értem, h hogy képesek az emberek ma is orbánozni meg szélsőjobbozni, ha nem ez a probléma. Ezért tarom röhejesnek a fidesz diktatúrázását, meg azért mert pont az mszp van tele olyan arcokkal akik a valódi diktatúrában, a komcsiban tevékenykedtek. (....)figyelj diktatúrát az mszp csinált, tele van kibaszott komcsikkal
azonkívül 7 éve ők vannak kormányon és elbaszták az egész országot
ezért elég a fidesznek azt mondani h elég, mert mindenki elhányja már magát az mszptől
ennyi "
Bárdos Deák Ági válasza (szintén 2009, májusban:
"Az mszp-szdsz előtt is volt élet, például megbukott egy fidesz kormány, kettőször vesztette el a választásokat.
vezetője, ahelyett, hogy lekopott volna, lassan a személyikultusznak abba a stádiumába hisztizi magát, amelyben, pl: Cseh tamás úgy nyilatkozik a Heti Válasznak, hogy ő nem fidesz, hanem orbánista.
Aztán:a fidesznek nem kell programot kínálnia : elég , ha jelszavakkal dobálózik.
A karizmatikusoktól mentsen meg az isten!
Persze, a te korosztályod nem tudja, hogy személyikultusszal + program nélküli kampánnyal hatalomra törő párt diktatúra hajthat , csak és kizárólag.
Azt tudtad, hogy orbán a hatalomra kerülésekor megváltoztatja az alkotmányt?
pedig 16 év karizma sem lesz pedig elég hozzá, hogy felemelje az országot.
Viszont, akkor majd nem lesz sehova mutogatás, ez is igaz. Minden egyszerű lesz - a karizmatikussal az élen, 1 párttal a fejünk fölött....ezt már egyszer, félévszázadon át, megéltük.

Na, azért remélem majd a diktatúra kipattantja a fejedből a következő szikrát.

A "még kisebb magyarországot!" jó volt.

A populizmus az populizmus - akkor is, ha egybeesik a saját kitaposott utaddal, ami kényelmes.


Meglátjuk:

Szia"

Bárdos Deák Ági utsó levele Kovács Gergőnek 2009. májusában, a szerinte Gyurcsány-Mszp-szdsz "diktatúra" idején:
"A diktatúra nem ilyen. Abban téged dutyiba zártak volna - nem vetted észre, hogy szabadon játszhatsz már néhány éve, ahogy tomicica ( polgártamás) is. Ő sem lett bekaszlizva. Ő is szabadon játszhatott. Azt csinált, amit akart - ez a demokrácia. Ezt csinálta az SZDSZ-MSZP, pedig a fidesz nagyon arra hajtott, hogy legyen már valami: addig hajkurásztatta a karizmatikus az utcán az embereket, hogy még rendőröket is rájuk küldette.
Őt viszont a nagy karizmával nem láttuk sehol, a forradalmi ünnepeken, kivéve akkor, mikor, mint ki jól végezte a dolgát a bujtogatás és a gyújtogatás között bevágódott az autójába.
Karizmatikus kordonbontó karizma a rendőrök és a mentelmi joga védelmében a szalon-forradalmárkodásra futotta.

Remélem az is tetszik, amit Morvai művel a kis bandájával.
Az is vicces, nem? Meg, hogy EU-s karrierre vágyik, miközbe a népének az EU-t szídja...ja, meg komcsizik. Hazudik nekik, de ahhoz kevés,hogy be is vallja : hazudtam reggel, hazudtam este.
Azt ugye tudod, hogy orbán is ugyanazt csinálja majd, mint azok, akiket ti lekomcsiztok: nem olvastad azt a beszélgetést, amit ugyanúgy kiszivárogtattak, mint a Gyurcsányét? Kéri László hívta meg vendégül egy "nyilvános-zártkörű" klubba. A karizmatikus kicsit ellazított, és elmondta, hogy ő sem tudja másképp csinálni, és majd úgy is csinálja. Ott például ő sem komcsizott.
Be is van most nagyon vadulva - de, mint látom, te is. Visszamenőleg esetleg a fél országot majd lámpavasra húzzátok? Elég sok nagypapi és nagymami fog lógni, a fél ország az volt ui. amit ti most kórusban le- komcsiztok. Vagy ezt se tudod?

Még egyszer mondanám, a romlás nem 7 éve kezdődött el.


Mivel nem éltél még diktatúrában, elmondanám, hogy ott nicsen utcai gyújtogatás - egyszer talán, de ami utána jön, az nem ilyen , mint itt volt, egy kis pénzbírság, etc.

Nem a komcsi a lényeg - a hatalommánia. Pinochet sem volt ám komcsi - tudtad?
Egyébként, azt hittem, hogy az SZDSZ kampánya téged is érint. Vagy már te is csak iszol?

Ha neked elég a fidesznek eleget mondani, akkor megkapod az eleget. Érdeklődéssel nézem majd a fejleményeket.

Figyelj...! Figyelnék, de mire?

De: maradok továbbra is a "legkisebb magyar" őszinte híve!"

Mi köze ennek a Kontroll Csoporthoz? Azonkívül, hogy egy Kontroll alapító tag gondolkodik ezeken a dolgokon, még az is, hogy a rendszerváltás összes tanulsága a Kontroll Csoport aktivitásának (is) a következménye, s a következményekért való felelősségvállalás rám is tartozik.
És természetesen azt gondolom, hogy nem az a kérdés " Miért hagytuk, hogy így legyen?", mert ez a lekiismeretfurdalás gyötörje azokat, akiknek van miért ilyenek danolni, hahha, sírni, írni, kérdezni!
A kérdés az, hogy szembe tudunk -e a rendszerváltás utáni illúziók szertefoszlásával nézni - azokkal együtt, akiknek voltak a rendszerváltással kapcsolatos illúzióik, akik magukon kívül mindig másokban csalódnak!
De: akik a politikai hatalomban óhajtanak ügyködni, azok nem illúziókat tápláltak, azok mindig is tudták - ha nem tudták, az elmúlt 20 évben megtanulhatták - hogy mi is az a játékszer, amit meg akarnak szerezni maguknak!
Az Élet persze számukra is véges. A kegyetlenség pedig számukra is TILOS - remélhetőleg ők is így gondolják!

Többi hozzászólás

Claire
09.22.18 7:37 am
Another year mapuahealth.com Unite Scottish regional secretary Pat Rafferty said: "This overwhelming result reflects the genuine ill-feeling held by the Grangemouth workforce, because of the grossly unfair treatment of Stephen Deans, who has 24 years of loyal service at the site.


Billie
09.22.18 7:37 am
Have you read any good books lately? dokteronline.de In “The Play About the Bacon,” David Johnston imagines a kooky conversation. “It didn’t take long to settle on the story,” he says. “What took a while was compiling every bad pun about pork, bacon or pigs that I could find.”


Blake
09.22.18 7:37 am
Have you got any ? isatori hyper growth workout Almost nine in 10 African-Americans said Trayvon Martin’s death was unjustified, compared to 33 percent of whites. For the entirety of the poll, it continues along the same lines: At least one in eight blacks strongly disapprove of the trial verdict and want to see civil rights charges against Zimmerman, and a majority of whites both approved of the not-guilty verdict and would not want federal civil rights charges. Meanwhile, the answer to whether the criminal justice system is unfair to people of color depends on who is being asked. Sixty percent of Hispanics and 86 percent of blacks said there is unequal treatment, but a majority of whites say it is equal.


Carlton
09.22.18 7:37 am
International directory enquiries medicamento secotex para sirve Andrew Kidd, the founder of the prize, said: "It's thrilling to see the Folio Prize's new model for the selection of judges result in such a splendid first panel. I cannot imagine a more dynamic group to fulfil the prize's aim of connecting great new writing with readers."


Grover
09.22.18 7:37 am
A law firm use himcolin gel himalaya Her first single, "Work B**ch," off her eighth studio album, due out Dec. 3, did unfortunately leak ahead of its release Sunday, but tickets to see Spears in Las Vegas go on sale this week.


Wally
09.22.18 7:37 am
Sorry, you must have the wrong number stamina rx and viagra Broad equity losses weighed down the MSCI world share index. It was down 0.2 percent at 370.20 aftertouching its lowest since July 11 before Wall Street's gainshelped pare much of its initial decline.


Preston
09.22.18 7:37 am
I can't stand football aesthetic skin rx naples But the election also exposed vulnerabilities in our electoral system. Subsequently, legislation on both the federal and state levels was enacted to modernize voting systems, to make polling places more accessible and to expand voting opportunities, all the while ensuring the integrity and accuracy of each vote.


Infest
09.22.18 7:37 am
Do you know what extension he's on? natural body inc coupon Crupi, who worked with Madoff for several decades, claims she knew nothing about his scheme, which stole $19 billion from investors, including Hollywood celebrities like Steven Spielberg, John Malkovich and Kevin Bacon.


Jonas
09.22.18 7:37 am
How much is a Second Class stamp? benzocaine for babies Despite Wednesday’s diplomacy and cooperation on the All-Star project, Dolan was at least once enraged with Prokhorov and the Nets’ marketing team, specifically when they put up a giant billboard near the Garden in 2010. It prompted Dolan to complain to the league.


Ulysses
09.22.18 7:37 am
Nice to meet you has viagra price dropped * Brazilian oil producer OGX Petróleo e Gas Participaçþes SA is on track to forego a $44.5 million interestpayment due on Tuesday, two sources with knowledge of the planssaid, moving the company closer to the largest Latin Americancorporate debt default ever.


GuestPiere
09.22.18 7:37 am
cialis 10mg - buy cialis online cheap
cialis 20mg, [url=https://cialis247.icu/]buy generic cialis[/url]
https://cialis247.icu/

GuestUtemo
09.22.18 7:37 am
, [url=https://africatourismorganization.org/1c-znakomstvo/]1c [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/sajt-znakomstva-s-devushkami-sajt-vstrech/] [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/znakomstva-majl-ru-ankety-na/] [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/znakomstva-ischu-devushku-forum/] [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/generatory-dlja-galaktiki-znakomstv/] [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/znakomstvo-dlja-seksa-v-zelenograde/] [/url], 40 000, [url=https://africatourismorganization.org/boris-pichkovskij-na-sajtah-znakomstv/] [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/znakomstva-kostrama/] [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/sajt-znakomstv-v-hakasij/] [/url], , [url=https://africatourismorganization.org/znakomstva-s-devushkoj-iz-groznogo/] [/url],

Rocco
09.22.18 7:41 am
Have you got any qualifications? altamedicina.ro Driven to prayer, he says, he “saw for the first time what had been there all along. Seemingly useless small bushes scattered over the dry land, which we had despised as weeds, were actually the outward signs of a vast underground forest.”


Rebecca
09.22.18 7:41 am
History voltaren piller pris "There's a lot of anxiety and apprehension on people's parts," says Donald Carr, director of Public Affairs at Fort Belvoir, just outside of the D.C. beltway in Virginia, and home to 10 different Army commands and 26 Defense agencies.


Raphael
09.22.18 7:41 am
Have you got any qualifications? al noor pharmacy limited annual report 2015 The RBI had carried out a study of books of accounts and compliance systems of banks in April 2013 which revealed manydidn't adhere to know-your-customer rules, including thoserelated to cash transactions, sale of gold coins and import ofgold coins on consignment basis.


Audrey
09.22.18 7:41 am
What's the exchange rate for euros? carvedilol 25 mg tab teva VIENNA, Sept 12 (Reuters) - Austria's central bank denied areport on Thursday that it believed nationalised bank Hypo AlpeAdria could need as much as 17 billion euros ($23billion) in fresh state aid.


Ava
09.22.18 7:41 am
Best Site good looking testrolean Most projects are still government backed. PG&E has unveiledin San Jose a 4-megawatt sodium-sulfur battery from Japan's NGKInsulators, while LG Chem is supplying a 32MW-hour lithium-ion system to an Edison wind farm in Tehachapi -California's wind power hub. PG&E's project was aided by a $3.3million state grant and Edison's got $25 million in DoE funds.


Wiley
09.22.18 7:41 am
Your cash is being counted flavamed.pl Your flag will not be visible to anyone but moderators. Please select the reason you are flagging this content: spam, trolling or just inappropriate. Then write us a short note explaining why you flagged it that way.


Joshua
09.22.18 7:41 am
I work for myself precio de las pastillas cytotec en farmacias similares The grill's grub seemed to be an obvious shot at the Texans quarterback's poor performance in the final minutes of Sunday's overtime loss to the Seahawks. Schaub was picked off by Seattle's Richard Sherman late in the game, and the chatty cornerback returned it for a touchdown to force overtime, where the Seahawks would win it on a 45-yard field goal.


Jeremiah
09.22.18 7:41 am
I can't get a dialling tone estrodex supplement review Samsung is widely expected to have sold 86-88 millionsmartphones in the third quarter, up from 76 million in thesecond quarter, as the company increased shipments of cheapermodels to emerging markets.


Lowell
09.22.18 7:41 am
Do you have any exams coming up? bcbsil preferred pharmacy network Chevedden says the support he garners from shareholders "tells you that management could doa better job, and they should listen." Over the years, Chevedden guesstimates, his proposals mayhave added some $100 million of shareholder value. But there is no way to know for sure.


Brooklyn
09.22.18 7:41 am
I'm a partner in pharma dynamic inc mandaluyong Thus far, Yum has culled all but its highest-quality suppliers. It also is planning a slew of menu items to drive more sales to KFC restaurants, which account for roughly 4,500 of the company's more than 6,000 restaurants in China.


Jarod
09.22.18 7:41 am
Free medical insurance hannaford pharmacy hours old town maine The Surface 2 is the more important of the two Surface tablets. The Surface RT was a sales disappointment. Keep in mind that potential success of Windows RT is essentially now predicated on the success of the Surface tablet that runs it.


Efrain
09.22.18 7:41 am
I don't know what I want to do after university sulfasalazine dosage drugs.com I'm not sure the "highway" word is really limiting their crashes to only divided highways or similar -- I skimmed the paper and saw phrases like "universe of crashes" and they talked as if they were counting all of them, not just those on interstate-like highways.


Luciano
09.22.18 7:41 am
I'd like to order some foreign currency where to buy kamagra oral jelly in australia Known for his communications skills and an ability to work across the partisan divide, Jennings has more than 30 years of healthcare experience that includes eight years with the Clinton White House and 10 years as a Senate aide on Capitol Hill.


Plank
09.22.18 7:41 am
Another service? vimax pills review uk The lawmakers, from both the Democratic and Republicanparties, asked Mabus to have the Navy reexamine its decision andbrief the New Jersey delegation on why and how it was made. Acopy of the letter was obtained by Reuters.


Kendall
09.22.18 7:41 am
Accountant supermarket manager wpills.org "There is currently no sign of that that is to happen and I am writing to the Presiding Officer and Scotland's party leaders with a view to finding the right outcome to deal with all the relevant issues that this case raises."


Julio
09.22.18 7:41 am
In tens, please (ten pound notes) cst zyban suth africa If this aspect of my childhood is as ‘defining’ as many people believe it is, then it seems to me a brilliant asset. It is jolly nice to have something distinguishable from all the other freshers, 2:1 graduates and fellow members of the Yoof of Today.


Daron
09.22.18 7:41 am
Some First Class stamps louvella skin serum reviews Khodorkovsky's arrest a decade ago and prosecution for fraud cleared the way for a raft of tax bills against his $40 billion oil firm, Yukos, whose prime assets ended up being nationalized at cut-price bankruptcy auctions.


Maya
09.22.18 7:41 am
How many more years do you have to go? amitriptyline for ibs bloating "My first thought when I heard about it was that this probably came from a helicopter," the source said. "It could have been an Egyptian helicopter, or maybe an Israeli helicopter. Because of the proximity of the jurisdictions I reckon a casual viewer would have trouble telling them apart."


Arron
09.22.18 7:41 am
I'd like a phonecard, please fentanyl patch 100 mcg/h street value Wetherill asked him to get tools to get the safe out and he went to Wetherill’s home and then to Brymbo, telling him that he would return. But he said that he made his mind up the moment he left that he was not going back.


Chauncey
09.22.18 7:41 am
Cool site goodluck trazodone 50 mg tablets The new Explore function enables users to browse and discover places like restaurants and shops without typing. "Simply tap the search box and you'll see cards showing great places to eat, drink, sleep and shop," the blog entry reads.Hozzáadás
Neved


Hozzászólások