Vissza a bloghoz
Eredeti Post

-Ági
Cím: itt valahogy minden valami másnak a helye
10.04.10 1:24 am
Az, hogy beteg vagyok, egy dolog. Az, hogy beteg az ország - egy másik. A tüdőgyulladás, azért mégis csak túlzás, nem? Éljen a blog! - írta egy régi , kedves barát, és tényleg: miért ne éljen? Csak, mert a szívem fáj, hogy megtörténhetett, ami megtörtént? Hogy egy diktátorhajlamú, önismeret nélküli csávó a miniszterelnök? Az sem mentség erre, hogy vélhetőleg folyamatosan bizonyíania kell valakinek, így szocializálódott - az ő baja. Az ő baja a mi bajunk. Egy közöségben, tudhattam, tudhattuk volna, nincs olyan, hogy ő baja! MI bajunk van? Elég sok Mikszáth-ot olvastam mostanság, hogy annyira azért ne lepődjek meg a történéseken. Hogy derengjen, mi bajunk van! Nem minha nem látnám be az összes többi politikai törekvés gyengéit. A gyengeségeinket. A társadalom olyan, mint egy test, szervezet pontosabban, s ennek a szervezetnek a sejtjeit, szöveteit az emberek alkotják, az egyének, a személyiségek, akiknek meg külön, egyenkénti történetük van. Azeknek a történetekneka mátrixában föltünnek különféle karakterek, akik olykor hatalmas előnyhöz jutnak, akkorához, amiről , mégha meg is harcoltak ezért az előnyért, kiderül, hogy nem tudnak mit kezdeni. Ekkora lehetőségre nem volt koncepciójuk, amekkorához jutottak. Elképzelem a jelenlegi miniszterelnököt, ahogy , ki tudja mióta, de azóta biztos, hogy kipottyant a pirosbársonyszékből, minden reggel arra ébred, hogy miniszterelnök akarok lenni, és azzal is fekszik. Leszek! Nem csak akarok, de leszek is!
A Kontroll Csoport idén szilveszterkor lesz 30 éves. Igazán "méltó", de legalább is autentikus, archaikus környezete lesz a megemlékezésnek a Fidesz éra! Ez az akarnokoskodó, tettrekész álszenteskedés, ez a központosítási kedv, olyan ismerős, mintah a szagát is újra érezném a 30 évvel ezelőtti, reménytelen reggeleknek... Elkezdődött valami, ami emlékeztet valamire...ahogyan elkezdték az idei autósmentes napon a bringásokat a rendőrök vekzálni...!Sinya a Tilosban elképedve számolt be róla ( a hajtáspajtás és a critical mass egyik nagyfiúja, amúgy cuki , hogy mit műveltek velük, hogy kifejezetten arra hajtottak a rendőrök hogy szivassák őket, értelmetlenül, miközben ez egy demonstráció, amit egyébként az autósok idén is nagyívben leszartak. ( tiszt a kiv.). De a legurvább az volt, ahogy Sinya döbbenten elsírta szintte magát, hogy tavaly, meg tavaly előtt már milyen szépen összecsiszolódtak, a critical mass megmozdulások és a rendőrök, hogy az elmúlt évtizedben mennyire jók lettek, normálisak a kapcsolatok! Hogy, mint mondja, tavaly már Európában voltunk, és, hogy EGYSZERŰEN NEM ÉR_TI! Betelóztam, hogy bocsika, nem úgy volt, hogy tavaly egy másik kormány volt még? Ezt most kérdem, kérdi, vagy...Na, akkor azért kicsit felhúztam magam. Hé, skacok, semmi összefüggést nem láttok még most sem? Bassza meg, ez a húsz év erről szólt, hogy kitapostuk azt a rögös utat, amin a demokrácia felé cammogunk, ahol a közösség ügyeiben NEM DÖNTHETNEK a közösség feje felett! Az a sok szarakodás, amin annyit sírtatok, hogy ilyen gecik, olyan gecik a politikusok, az a sok macera, mind oda vezetett, hogy egyre jobban tudtuk, mert senki nem állt az utunkba, hogy hogyan képviseljük az érdekeinket. Volt sok érdekember, de be lehetett szólni, és lehetett haladni. Civilkedni kellett, persze, ami macerás, de megérte, eljutottunk valahova, tartunk valahol és ez az elmúlt 20 évben a közös erőfeszítéseink eredménye. Erre most megjelenik Orbán, aki annyi szart kavart az elmúlt 8 évbe, ami felér a közösség elleni izagatással, hogy egymásnak ugrassza az " embereket", akiket, csak a tv-ben hív embereknek, egyébként csak szavazókként számítunk neki, szóval jön, valahonnan vidékről, ami jó hely, maradhatott volna ott, dologzhatot volna kis falujáért, de mindegy, feljön Budapestre, amit egy-két- száz év alatt néhány generáció felépített, tehát nem a FIDESZ szarta a fővárost, és van pofája azt mondani, cinikusan, hogy tőle datálódik, hogy végre Budapest Magyarország fővárosa! Demagóg, gőgös, szereptévesztett ürge...Most olvasom, Philip Roth-tól a Schilock hadműveletet - tanítani kéne egyébként töriórán, egész közép-kelet-európában, - szó esik (sic!) benne Hitlerről. Klasszikus felvetés, hogy mi lett volna, ha Hitler festőművészkedésben éli ki narcisztikus ambícióit. Orbán lehetett volna nagy focista, de , sajna, nem lett.
Koncertek: Bardo a hajón, október 27-én, és október 23-án is lesz egy ünnepi, Kiss Tibivel és Palya Beával, mert Vagesz Kloradó kid filmjének lesz egy díszbemuatója, mi meg abban énekelünk. Jenő is fellép ( ő a saját átmeneti bandájával, Kirschner az állandó, a többit nem tudom), Najmányi Forradalom c. dalát adja elő. Izgi. Én a Nem én vagyokkal, a Háború van holnap békével, Térey Gyönyörű gyárával, meg a Holdfényes májusokkal...Istenbizony kezdem magam újra a régi hangulatban érezni. Eladok, eladok, mindent eladok...az eszemet nem, azt nem adom, eliszom inkább, eliszom, ez Laci. És tényleg, a szocializmus utolsó éveit, eszmélésem, kamaszkorom és ifjuságom, valamint az átmenet évtizedének éveit átittam, mintha át akartam volna menteni öntudatlanul, tudattalanul valamit arra az időre, ahol értelmük lesz a dolgoknak. A demokráciában volt miért kijózanodni. És most ezt akarja elvenni tőlem, ezt az értelmét a létezésemnek egy ORBÁN?????? Shit! Ideje van az éneklésnek!


Többi hozzászólás


Hozzáadás
Neved


Hozzászólások